Kulit Berminyak Dan Berjerawat

tips jerawat

7 Tips Lengkap Merawat Jerawat Dengan Perubahan Gaya Hidup

Hi guys! Sorry lama tak menulis dekat blog. Agak sibuk sedikit mengurus anak-anak di rumah. Untuk post kali ni, saya akan share 7 tips lengkap merawat jerawat melalui perubahan gaya hidup yang lebih sihat. Perubahan gaya hidup sebenarnya agak sukar untuk diamalkan. Lebih-lebih lagi jika ianya merupakan suatu yang baru dalam kehidupan anda. Namun kaedah […] Read more…

Tips bebas jerawat 3

10 Petua Untuk Kulit Bersih Dan Bebas Jerawat

Semua orang menginginkan kulit yang lebih bersih, segar dan kelihatan lebih muda. Yang bestnya, ia dapat dicapai tanpa mengeluarkan banyak wang dan ia boleh berlaku secara semula jadi! Dalm post kali ini, Kak Lia akan share 10 Petua Untuk Kulit Bersih Dan Bebas Jerawat. Apa yang mesti anda lakukan adalah rajin dan konsisten selama tiga […] Read more…

10 Cara Menghilangkan Jerawat Dengan Selamat Dan Semulajadi 2

10 TIPS CARA HILANGKAN JERAWAT DENGAN CEPAT DAN BERKESAN

Nak Baca Dalam Bahasa Inggeris? Baca Di Sini: 10 NATURAL WAYS TO GET RID OF PIMPLESJerawat adalah keadaan kulit yang mempengaruhi orang dewasa terutama remaja yang mengalami perubahan hormon. Jerawat boleh menjadi buruk atau mungkin tidak. Post blog ini, saya akan berkongsi 10 tips bagaimana untuk menghilangkan jerawat dengan cepat dan berkesan.Anda suka tak apabila […] Read more…

Terbongkar! 10 Sebab Anda Mempunyai Jerawat

Rakan anda bakal berkahwin lusa dan anda telah dipilih sebagai pengapit rakan anda itu. Tetapi apa yang membimbangkan anda saat ini ialah sebiji jerawat besar telah tumbuh di dagu. “Entah-entah orang tak tengok pun kawan anda yang nak kahwin tu, tapi asyik tengok jerawat anda sahaja” Anda mula berfikir yang bukan-bukan. Nak cari pengganti tak […] Read more…

5 Minyak Tumbuhan Terbaik Untuk Kulit Berminyak Dan Berjerawat 3

5 Minyak Tumbuhan Terbaik Untuk Kulit Berminyak Dan Berjerawat

Kenyataan mereka yang mempunyai kulit berjerawat dan berminyak tidak boleh menggunakan face oil adalah kurang tepat dan tidak benar. Sebenarnya, penggunaan face oil untuk kulit berjerawat boleh membantu mereka jika menggunakan face oil yang betul. Mereka yang mempunyai kulit berminyak mudah mendapat jerawat, tetapi jerawat juga tumbuh bagi sesetengah mereka ayng berkulit kering. Hal ini […] Read more…

Bagaiman mencari produk untuk jerawat

Bagaimana Mencari Produk Untuk Kulit Berjerawat?

Jerawat bukan sahaja satu masalah kulit biasa yang menjangkiti remaja tetapi juga orang dewasa. Kehadiran jerawat atau akne ini mengganggu kesihatan kulit dan membuatkan orang yang menghidapinya sering berasa malu untuk berhadapan dengan ramai orang. Walaupun terlalu banyak produk untuk jerawat diluar sana, anda pasti akan terkejut apabila mengetahui bahan-bahan yang diletakkan di dalam produk tersebut. Kebanyakan bahan yang digunakan adalah berbahaya untuk kulit dan boleh menambahkan iritasi […] Read more…