Terbongkar! 10 Sebab Anda Mempunyai Jerawat

Rakan anda bakal berkahwin lusa dan anda telah dipilih sebagai pengapit rakan anda itu. Tetapi apa yang membimbangkan anda saat ini ialah sebiji jerawat besar telah tumbuh di dagu. “Entah-entah orang tak tengok pun kawan anda yang nak kahwin tu, tapi asyik tengok jerawat anda sahaja” Anda mula berfikir yang bukan-bukan. Nak cari pengganti tak […] Read more…

10 tips cara hilangkan jerawat

Precious Droplets – Handmade Natural Dan Organic Skincare

Hi semua! Dalam post kali ini, saya nak share tentang kenapa kami memilih handmade skincare dan tidak membuatnya dikilang. Ini tidak bermaksud produk buatan kilang tak bagus ye, cuma kerana inginkan kelainan dan keunikan yang ada pada handmade produk membuatkan saya lebih suka membuatnya sendiri. Pada masa kini, kebanyakan orang mengatakan untuk menjalani hidup sihat […] Read more…

5 Minyak Tumbuhan Terbaik Untuk Kulit Berminyak Dan Berjerawat 3

5 Minyak Tumbuhan Terbaik Untuk Kulit Berminyak Dan Berjerawat

Kenyataan mereka yang mempunyai kulit berjerawat dan berminyak tidak boleh menggunakan face oil adalah kurang tepat dan tidak benar. Sebenarnya, penggunaan face oil untuk kulit berjerawat boleh membantu mereka jika menggunakan face oil yang betul. Mereka yang mempunyai kulit berminyak mudah mendapat jerawat, tetapi jerawat juga tumbuh bagi sesetengah mereka ayng berkulit kering. Hal ini […] Read more…

Mengapa memilih makeup organik

Mengapa Anda Mesti Menggunakan Organik Makeup?

Produk organik semakin popular masa kini. Hal ini kerana ia tidak mengandungi bahan kimia berbahaya tetapi cuma mengandungi bahan seperti minyak pati dan bahan semulajadi yang selamat untuk kulit walaupun kulit sensitif. Wanita memang tidak pernah lari dari menggunakan makeup. Bagi yang bekerja, menggunakan makeup adalah satu kewajipan walaupun hanya bedak atau lipstik sahaja. Mengapa Anda Mesti Menggunakan Organik […] Read more…

Bagaiman mencari produk untuk jerawat

Bagaimana Mencari Produk Untuk Kulit Berjerawat?

Jerawat bukan sahaja satu masalah kulit biasa yang menjangkiti remaja tetapi juga orang dewasa. Kehadiran jerawat atau akne ini mengganggu kesihatan kulit dan membuatkan orang yang menghidapinya sering berasa malu untuk berhadapan dengan ramai orang. Walaupun terlalu banyak produk untuk jerawat diluar sana, anda pasti akan terkejut apabila mengetahui bahan-bahan yang diletakkan di dalam produk tersebut. Kebanyakan bahan yang digunakan adalah berbahaya untuk kulit dan boleh menambahkan iritasi […] Read more…

Mengapa memilih natural dan organik skincare 4

4 Sebab Mengapa Pilih Produk Natural Dan Organik?

Salam dan hi semua, apa khabar hari ni? Harap semuanya sihat-sihat sahaja. Kita sekarang sudah berada di tahun 2021 dan meninggalkan tahun 2020. Apapun yang terjadi ditahun lepas, let’s keep moving forward. Bagi anda yang masih mencari skincare yang sesuai, post ini sangat sesuai untuk anda. Dalam post kali ni, saya nak share mengapa anda […] Read more…

1 2 3 4